Bilete Timisoara: Carmen (Spectacol de dans contemporan) - 27 oct, ora 19:00 - Casa Tineretului

Timisoara: Carmen (Spectacol de dans contemporan)

Casa Tineretului, Timisoara

duminică, 27 octombrie, ora 19:00

Cumpără bilete

Nr. bilete
Abonament lunar

Mai sunt doar 20 bilete disponibile

Acces General Adulti
Acces General - elevi/studenti/pensionari
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Organizatorul nu permite returul biletelor

Detalii

Carmen | c. Dorian Mallia | Moveo Dance Company

”Carmen”, bazat pe povestirea scandaloasă scrisă de Prosper Mérimée în 1845, aduce pe scenă o fuziune captivantă între Flamenco și dans contemporan. De la versiunea originală, povestea a fost adaptată, dar esența sa puternică rămâne intactă, având-o pe Carmen în centrul unui amestec de personaje complexe și pline de emoție. Carmen, mereu portretizată ca o femeie autosuficientă, care dorește libertatea de a iubi pe cine vrea, se confruntă cu un contrast evident în prezența Micaelei, un personaj introdus pentru a tempera natura sălbatică a lui José.

 

Moveo aduce pe scenă un spectacol dinamic în care dragostea adevărată și viciile umane se împletesc. Emoțiile intense ale personajelor principale sunt explorate liber, dezvăluind o gamă largă de trăiri: sunt ele rele, dependente, eliberate, feministe, victime, inocente, exotice, criminale, sau o combinație complexă a tuturor acestor aspecte? ”Carmen” rămâne un spectacol impregnat de ironie și sarcasm, oferind o experiență profundă și provocatoare.

 

Coregrafie:  Dorian Mallia

Distribuție: Diane Portelli, Dorian Mallia, Charlotte Carpentier, Gabriele Farinacci, Cindelle Bouard, Irene Nocella, Giovanni Molendi

Muzică: Georges Bizet

Design costume: Ritienne Zammit

Execuție costume: Doris Mallia

Durata: 50 minute

Spectacolele fac parte din Stagiunea de Dans Contemporan DINAM, ediția a IVa, din perioada 6-31 octombrie, organizată de Asociația Unfold Motion.

DINAM 2024 este un proiect ce vizează consolidarea și accesibilizarea prezenței dansului contemporan ca formă de expresie artistică relevantă și a evenimentelor conexe acestuia, în peisajul cultural al municipiului Timișoara. Proiectul este implementat de Asociația Unfold Motion și face parte din Programul cultural național „Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.