Bilete Sibiu: Opera Festival "Madama Butterfly" de G. Puccini - 10 oct, ora 19:00 - Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia

Sibiu: Opera Festival "Madama Butterfly" de G. Puccini

Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Sibiu

joi, 10 octombrie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Acces General
100 lei
Acces General Elevi, Studenți si Pensionari
50 lei
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Biletele sunt returnabile

Detalii

Filarmonica de Stat Sibiu
Dirijor: Massimiliano Caldi
"Madama Butterfly" sau "Cio-Cio-San" este o operă compusă de Giacomo Puccini pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa (bazat pe o povestire de John Luther Long și o piesă de David Belasco). Acțiunea are loc la începutul secolului al XX-lea, în Japonia, lângă portul Nagasaki. Premiera operei a avut loc la Scala din Milano, pe data de 17 februarie 1904.
 
Actul I. La Nagasaki, într-o casă de pe colină, se serbează căsătoria japonezei Cio-Cio-San (Madama Butterfly) cu ofițerul american Pinkerton. Consulul Sharpless îi atrage atenția că tânăra mireasă ia în serios căsătoria, care pentru Pinkerton este doar amuzament. Într-adevăr, atunci când rudele o repudiază pentru această legătură, tânăra găsește în iubirea lui Pinkerton o consolare care nu seamănă cu o simplă joacă.

Actul al II-lea. Au trecut trei ani de așteptare, dar Butterfly tot mai speră că Pinkerton se va întoarce, crescându-și fiul și refuzând orice propunere de a se recăsători. Ea are încredere în jurământul de dragoste și nu înțelege sfaturile consulului Statelor Unite, care are misiunea de a-i anunța întoarcerea lui Pinkerton, recăsătorit, pentru a-și lua doar fiul.

Actul al III-lea. După o noapte de veghe, Butterfly adoarme în zori. La auzul semnalului de intrare în port a navei, Butterfly se pregătește să-și primească soțul. Pinkerton sosește împreună cu Consulul și cu Kate, soția sa americană, și îi spune cameristei Suzuki scopul vizitei lor. Suzuki își dă seama că sfârșitul tinerei stăpâne a sosit. Butterfly suportă vestea cu mult curaj, dar cere ca Pinkerton să vină să-și ia copilul. În timp ce micuțul își așteaptă tatăl, Butterfly se sinucide, auzindu-și pentru ultima oară numele strigat de Pinkerton, care urcă în goană colina.

Spectacol prezentat în cadrul Sibiu Opera Festival, ediția a XXIII-a.

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Proiect co-finanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2024.