Bilete Ploiesti: Atelier Ceremonia Ceaiului în Cultura Japoneză - 19 oct, ora 14:00 - Centrul Cultural - Protoieria Ploiesti Nord

Ploiesti: Atelier Ceremonia Ceaiului în Cultura Japoneză

Centrul Cultural - Protoieria Ploiesti Nord, Ploiești

sâmbătă, 19 octombrie, ora 14:00

Cumpără bilete

Nr. bilete
Acces General

Mai sunt doar 15 bilete disponibile

Dacă ai un cod de voucher, click aici
Retur permis cu asigurare Flex-EnGarde

Detalii

Atelierul de Ceremonia Ceaiului în Cultura Japoneză se va desfășura sub îndrumarea Laurei Caraman practicantă în stilul Școlii Urasenche din Kyoto.
In prima parte a atelierului, Laura Caraman ne va prezenta o scurtă istoriei a ceremoniei ceaiului și a artei ceremoniei ceaiului, a simbolurilor și elementelor specifice acestui ritual.
Participanții vor putea să intre în contact cu această artă tradițională japoneză ce datează din secolul al XVI -lea și prin prisma atelierului unde fiecare își va prepara ceaiul.
Vom avea la dispoziție fiecare un Chawan - bolul de ceai, Chakin - șervet pentru purificarea cănii, Chasen - obiect din bambus pentru crearea suspensiei spumante de ceai și Chashaku - obiect pentru măsurarea cantității de ceai matcha pudră.
La finalul Ceremoniei Ceaiului, participanții vor primi cadou bolul de ceai, lucrat manual la un atelier de ceramică special pentru acest eveniment.
Sumele de bani încasate din vânzarea biletelor sunt folosite în scopuri caritabile.