Bilete Brasov: TanGo Nights of Buenos Aires "Ora 00:00", ediția a IV-a - 6 oct, ora 19:00 - Centrul Cultural Reduta

Brasov: TanGo Nights of Buenos Aires "Ora 00:00", ediția a IV-a

Centrul Cultural Reduta, Brasov

duminică, 6 octombrie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Acces general
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Organizatorul nu permite returul biletelor

Detalii

Poveste de Tango adusă direct din Argentina. Concert cu Andreea Vieru și cvartetul Siempre Tango.

Cu mare bucurie vă invităm, duminică, 6 octombrie 2024, la concert! Să ascultați minunate melodii de tango cântate de o voce românească în acompaniament argentinian. Să cunoașteți tangoul așa cum este cântat el astăzi în capitala Argentinei, un oraș vibrant și plin de contraste, fermecător în condiția care îl definește: schimbarea.

Cu o poveste ca-n filme, Andreea Vieru a început să danseze tango în vremea în care și tangoul era încă la începuturile lui în România, în 2009. Pasiunea pentru dansul și muzica argentiniene au determinat-o să aleagă un drum care e visul multor pasionați de tango: s-a mutat în Buenos Aires în 2017. 

Șapte ani mai târziu, după 5 ani de spectacole în Buenos Aires, Andreea Vieru alături de cuartetul Siempre Tango cântă împreună pentru prima dată în România. 

În evenimentul Tango Nights of Buenos Aires „Ora 00:00”, feat. Tango Brașov® se vor evoca tangouri celebre, clasice și moderne, semnate de compozitori precum Astor Piazzolla sau Osvaldo Pugliese. Veți putea, totodată, aprecia și compoziții noi, contemporane, „importate” din orașul care dă ora fixă în tango.

Cântăreață și dansatoare de tango din 2009 (București), Andreea Vieru locuiește în Buenos Aires din 2017, producând și prezentând zeci de concerte și spectacole împreună cu muzicieni și grupuri de tango din Argentina. A studiat canto cu celebre cântărețe de tango precum Lidia Borda, Celia Saia și Ariadna Prime, și dans cu profesori de talie internațională precum Alejandra Gutty și Mariela Sametband. În anul 2022 a prezentat la Buenos Aires, în istoricul Teatro del Globo, primul său album de tango: Dónde irás ilusión.

Sub direcția muzicală a lui Pablo Valle, Siempre Tango evocă cu dedicație și respect stilul clasic al orchestrelor de tango din anii ’40, adăugând influențe și compoziții noi specifice tangoului secolului XXI. Tinerii muzicieni sunt nelipsiți de la serile de dans (milonga) din Buenos Aires, unde nu doar cântă pentru dansatori, dar și rămân să danseze, până la ultimul tango.

Direcție muzicală și pian: Pablo Valle

Direcție artistică și voce : Andreea Vieru

Bandoneon: Oscar Yemha

Vioară: Mayumi Urgino

Contrabas: Facundo Benavidez

Tango Brașov® vă invită, așadar, la un regal de tango argentinian!