Bilete Bistrița: Turneul Naţional Violoncellissimo - Clasic la Puterea a treia - 10 oct, ora 19:00 - Palatul Culturii Bistrita

Bistrița: Turneul Naţional Violoncellissimo - Clasic la Puterea a treia

Palatul Culturii Bistrita, Bistrița

joi, 10 octombrie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Acces General
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Biletele sunt returnabile

Detalii

Primăria Municipiului Bistriţa şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” vă invită, duminica, 13 Octombrie 2024, ora 19:00, la Palatul Culturii la:
Turneul Naţional Violoncellissimo - Clasic la Puterea a treia

Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România.

În anul 2001, concertul susținut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internațional George Enescu s-a bucurat de un mare succes.

Șapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violonceliști au urcat pe scena Ateneului Român – „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa.

În data de 26 mai 2013, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată într-un concert extraordinar alături de 100 de violonceliști.

În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul a unor importante evenimente culturale din România și străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, Ziua Culturii Naționale, Gala premiilor UNITER,  Hope Concert si UNESCO 2021.

În 2023 Ansamblul Violoncellissimo a susținut  două concerte extraordinare cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României la Madrid şi Barcelona. 

Turneul Național Clasic la Puterea a treia continuă să fie o adevărată sărbătoare a violoncelului, un prilej de a aduce în fața publicului din întreaga țară o energie muzicală unică. Îmi doresc ca fiecare concert să fie o experiență memorabilă, în care sunetul acestui instrument minunat să ajungă la sufletele tuturor. Prin acest turneu, ne propunem să demonstrăm că muzica clasică poate fi accesibilă, plină de viață și emoție, indiferent de orașul în care ajungem.” (Violoncelistul Marin Cazacu)