Bilete Bistrița: Håkon Kornstad – Jazz norvegian - 3 oct, ora 19:00 - Palatul Culturii Bistrita

Bistrița: Håkon Kornstad – Jazz norvegian

Palatul Culturii Bistrita, Bistrița

joi, 3 octombrie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Acces General
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Biletele nu sunt returnabile

Detalii

Primăria Municipiului Bistriţa şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” vă invită, Joi, 03 Octombrie 2024, ora 19:00, la Palatul Culturii, la concertul: Håkon Kornstad – Jazz norvegian

Håkon  saxofonist de frunte din avangarda jazz-ului norvegian (unii critici îl consideră un demn urmaș al lui Jan Garbarek), a descoperit muzică de operă la New York, la Metropolitan Opera, într-un moment de criză artistică. A urmat Conservatorul a doua oară, la Canto, și acum cântă pe scenă și cu vocea sa de tenor, și cu bătrânul său saxofon.
Unicitatea sa constă în împletirea elegantă între improvizația de jazz tipică școlii norvegiene (eterică, meditativă, picturală) și arii de operă consacrate din repertoriul romantic sau baroc.

Håkon Kornstad Solo, este un concert în două părți, prezentându-l pe Håkon în cele două ipostaze : saxofonist (cu tehnicile sale unice de respirație și de percuție, folosind supapele saxofonului) și apoi tenor de operă. Concert condimentat cu un mic speech la mijloc, demn de o mare scenă de stand-up comedy, în care el își istorisește aventura descoperirii operei la New York.